Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، کار در معدن یکی از مشاغل سخت و پر زیان در دنیاست، این شغل به دلیل خطر ریزش و وجود انواع گازهای کشنده و گرد زغال‌سنگ خطرات بسیار زیادی برای کارگران در پی دارد، کارگردانی که صدایشان در عمق کوه‌های ۳۰ الی ۵۰ متری معادن بیتومین ایوان حبس شده است.  

معادن ایلام سرمایه‌گذار می‌خواهد

چهره‌های سیاه‌رنگ و پر از دردشان در معادن بیتومین گویای همه چیزشان بود، فقط سفیدی چشم‌هایشان را دیدم، صدای خس‌خس ریه‌هایشان به گوشم می‌رسید، ریه‌هایی که زمانی پر از اکسیژن بودند اما اکنون در وضعیت ضعیف و بغرنجی به سر می‌برند؛ بله باید گفت سهم مجاهدان رنجور در معادن بیتومین درد و غم و سختی است با کمترین امکانات رفاهی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

او خسته بود، آنقدر که حوصله صحبت کردن نداشت، آسیبی که تا انتهای عمر زخمی بر روح لطیف و جوانش بود؛ محمد ۳۱ ساله یکی از کارگران این معدن در ایوان که رنجور بود از هوای خفه سیاه داخل معدن، چشم‌هایش پر از اشک شده بود و با کلمات مثبت سعی کردم دردهایش را بدون سانسور به من بگوید.

ایمنی در این معدن باید جدی گرفته شود ولی...

این کارگر معدن بتومین ایوان که به علت از دست دادن شغلش درخواست داشت تنها اسم او ذکر شود، گفت: هر روز کار کردن در معدن برایمان سخت‌تر می‌شود، می‌ترسیم که روزی برسد و میان این سنگ‌های سیاه گیر بیفتیم، چرا که ایمنی در این معدن ضعیف است؛ ایمنی در معادن باید جدی گرفته شود اما خبری از آن نیست،

وی گفت:  درد را باید لمس کنید من تحصیلات کارشناسی ارشد دارم و مجبورم تمام جوانی‌ام را برای گذراندن در این معدن صرف کنم، روزی ۱۲ ساعت کار کردن سخت در معدن برایمان عادی است، اما درد ما پرداخت نشدن بیمه است.

اینجا خبری از بیمه، سنوات و حتی حقوق معین نیست!

محمد ۳۱ ساله ادامه داد: ما نه حقوق معینی داریم و نه عیدی یا سنوات؛ آخر انصاف و مروت کجا رفته است؟ برخی از ما به سختی سرفه می‌کنیم، همه به فکر منافع خودشان و افزایش حساب‌های بانکی‌شان هستند و ما درون این معادن شاید حبس شده باشیم و کسی صدایمان را نمی‌شنود.

یکی دیگر از این کارگران نیز گفت: دلخوشی ما شاید ۲ ساعت هوای سالم و نفس کشیدن در هوایی است که این روزها آرزویمان شده است، در ساعات استراحت هم که به منزل می‌رویم نقاشی‌های آنان هم رنگ خاصی ندارد، شاید بشود این شرایط را تحمل کرد اما پرداخت نشدن سنوات، بیمه و... انگیزه را از کارگران می‌گیرد.  

وی افزود: حال باید پرسید مقصر درد و رنج و آه این کارگران کیست؟ آنهایی که با کاستن از هزینه‌های اداره معادن ابتدایی‌ترین ملزومات کار ایمنی و عدم پرداخت بیمه در حق کارگران را منع می‌کنند؟ آیا می‌دانند مسئولین که ۱۱ ساعت کار آن هم در عمق ۳۰ متری زمین چه زحمتی دارد؟  

کارفرما اجازه ورود بازرسان تامین اجتماعی را به کارگاه نمی‌دهد!

در این راستا سهیلا ملکشاهی، مدیرکل تامین اجتماعی ایلام نیز گفت: با توجه به پیگیری از طریق شعبه ایوان کارفرما اجازه ورود به بازرسان تامین اجتماعی به محل کارگاه را نمی‌دهد.

وی افزود: کارگران می‌توانند از طریق اداره کار شکایت کنند، این در حالی است که بازرسان اداره تامین اجتماعی چندین بار برای شناسایی و وضعیت بیمه کارگران اقدام کرده‌اند ولی متاسفانه با درب بسته روبرو شده‌اند.

مدیرکل تامین اجتماعی ایلام خاطر نشان کرد: درخواست بیمه شدن کارگران از مطالبات بحق آنهاست و سرپیچی از برخی قوانین توسط کارفرمایان باید در دستور کار جدی مسئولان قرار بگیرد و با آنها برخورد شود.

حال باید دید این موضوع که برخی از کارگران فعال در بخش خصوصی تنها به واسطه از دست ندادن شغل خود حاضر به پیگیری مطالبات و حقوق قانونی خود نیستند ضعفی است که عزم بیشتری را طلب می‌کند، کارفرما یا ترس از کارفرما به دلیل از دست دادن شغل کارگران؟ خبرنگار فارس همچنان پیگیر این موضوع خواهد بود.

امید است که دستگاه قضایی به این موضوع ورود کرده و مشکلات را مرتفع کند.

کد خبر 517968 برچسب‌ها کارگران استان ایلام معدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کارگران استان ایلام معدن تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

عباس شیری گفت: در سطح استان قم افزون بر ۱۲ هزار و ۸۰۰ کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران ساختمانی، ابراز داشت: ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کل کشور در صف بیمه هستند در حالی‌که سهمیه ابلاغی امسال بیمه‌شدن ۱۰ هزار کارگر است.

شیری گفت: تمامی کارگران ساختمانی واجد شرایط استان از نظر اشتغال به این حرفه راستی‌آزمایی شده و دارای شناسنامه کاری مشخص هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با انتقاد از قطع مستمر بیمه کارگران ساختمانی، تصریح کرد: کارگران ساختمانی ممکن است به‌خاطر نبود پروژه فعال عمرانی چند روز مشغول کار نباشند و توقع ما این است که بررسی وضعیت بیمه این افراد این است که جلسات مربوطه با حضور نمایندگان انجمن‌های صنفی و بازرسان برگزار شود.

شیری با اشاره به طرح ساماندهی کارگران ساختمانی، تصریح کرد: به‌رغم تمامی پیگیری‌های انجام شده، اما هنوز مجموعه مدیریت شهری قم هیچ سازه و مکان استانداردی جهت استقرار این افراد در شهر پیش‌بینی و طراحی نکرده‌است.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم بیان کرد: با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابتی ندارند به‌رغم مشکلات جاری این صنعت، کارگران ساختمانی از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند نمی‌شوند.

شیری با بیان اینکه در استان قم کمبود کارگر ساختمانی وجود ندارد، تصریح کرد: مشکل اصلی این صنعت حقوق و مزایای آن است که سبب شده تا کارگران ساختمانی به مشاغل دیگر سوق پیدا کنند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مسکن کارگران ساختمانی، گفت: سه‌هزار و ۷۰۰ کارگر ساختمانی قم در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان